My Candypuff!

Idag har det vatt en väldigt lugn dag. Gick upp lite senare med, behövde lite fler timmar. Men jag har iallafall tränat en stund idag, sen har jag även grillat eftersom det var så pass fint väder idag :)
Har läst lite om olika partier med för det e ju snart röstdags. Och jag tror att jag e ganska säker på vad jag kommer rösta. Miljöpartiet verkar vara det parti som mest vill göra något åt djurens rättigheter, och bäst. Men de hade även lite annat bra de vill ändra/göra bättre:


DJUR I LANTBRUKET!
• Förtydliga djurskyddslagens krav så att pälsdjurens naturliga behov tillgodoses. Vilket då kan leda till att pälsfarmer läggs ner.
• Förbjuda kastrering på grisar utan bedövning och ge möjlighet till utevistelse då de flesta grisar hålls inomhus i ostimulerande miljöer.
• Utevistelse för alla kor på sommaren är ett måste!
• Förbjuda att höns lever i burar. Även bättre regler för frigående höns bör ses över.
• Minska transporten för djur till slakt. Och själva slaktmomentet ska göras så stressfritt som möjligt och de ska bedövas ordentligt innan avlivning.

DJUR PÅ CIRKUS!
• Förbjuda djur på cirkus helt. Punkt!

DJURFÖRSÖK!
• Plågsamma djurförsök måste på sikt avvecklas och ersättas med mer etiska alternativ.

DJURPORR!
• Införa ett uttryckligt förbud mot sexuella övergrepp på djur samt innehav, framställning och förmedling av djurpornografi.

Andra bra frågor som gör Miljöpartiet till ett bra parti.

DÖDSSTRAFF!
• Dödsstraffet är inte värdigt ett demokratiskt samhälle. Det är grymt, omänskligt och kränker den mänskliga rätten till liv. Staten kan inte visa att det är fel att döda genom att själv göra det.

FILDELNING!
• Det är fel att kriminalisera de människor som laddar ner filer från internet. Vi vill därför sänka straffet till dagsböter, polis och åklagare får då ej möjlighet att göra integritetskränkande ingrepp i den enskildes privatliv.

PÄLS!
• Miljöpartiet kräver att pälsfarmerna avvecklas.

TRANSPORTER!
• Bygga ut järnvägsnätet, satsa på förnybara bränslen, anlägga fler cykelbanor och arbeta för en lågtaxepolitik inom kollektivtrafiken. Vår vision är nolltaxa inom kollektivtrafiken.
Kollektivtrafik och bilfria innerstäder är en målsättning för att bevara levande och bullerdämpade stadskärnor, att minska privatbilismen är nödvändigt. Miljövänliga alternativ ska gynnas ekonomiskt.

VAPENEXPORT OCH AVRUSTNING!
• vi ska inte exportera till diktaturer eller länder som kränker mänskliga rättigheter. Vi ska inte heller exportera vapen till krigande länder. Vapenhandel skadar också länders möjlighet att utvecklas. Därför ska vi inte exportera till fattiga länder. Miljöpartiet vill på sikt sluta exportera vapen.


Såja, tror det räcker där xD Folk läser nog inte ens det :P Men jag tycker iallafall att det verkar vara ett väldigt bra parti och det e alltså där det lutar åt mest för tillfälligt.

Nu ska jag försöka se om min lilla Candypuff vill ha lite mat. Hon har legat i min säng hela dan och inte ätit ett dugg :/ så det ska jag göra nu och sen vet jag inte om det blir film. Får se! 




I love you soo much my sweet candypuff :)


Kommentarer

+ Jag godkänner alla kommentarer så länge dom inte innehåller kränkningar & personangrepp.
+ Jag redigerar mina bilder oftast i PhotoScape. Instagrambilder genom fånen med diverse appar.
+ Vill du fråga mig något? Skriv då på Blogresponse-knappen eller maila till [email protected]



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback


No cruel cosmetics

VeggieToppen

RSS 2.0